ДЕСЕТИ ЮБИЛЕЕН „КРЪСТОПЪТ НА МУЗИТЕ“ 2014 

 

 

Фестивалът „Кръстопът на музите“ се провежда за десета поредна година и възниква по идея на Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий“ 1924. Той е създаден в чест на Деня на София и в годините е подкрепян от всички столични и национални културни институции.

Тази година фестивалът се провежда с подкрепата на Столична община район Красна поляна, Съюз на народните читалища в България и Съюз на българските писатели.

Организатори са Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий 1924 и Арт компания „Нови звезди“.

В началото фестивалът се провежда като ежегоден национален фестивал за градски фолклор. В последствие всяка година се разширява и обогатява. Тази година той придоби съвсем нов облик – запазихме традицията за градския фолклор и лириката и добавихме младежко направление за музика и вокал и танцово изкуство със състезателен характер.

Девизът на фестивала е - Съхрани традициите, стани звезда !

Гала концертът и награждаването се състоя в НДК зала номер 11. Преди това участниците преминаха по бул. "Витоша" в Парад на звездите водени от детския ансамбъл за народна музика от 144 СОУ - София. Те и откриха събитието.

Тук в тържествена обстановка беше връчена специална награда на Роси Кирилова - обичана и уважавана българска певица за цялостен принос към българската поп музика. Тя бе връчена от кмета на община "Красна поляна". Награди получиха и участниците в Международния фестивал "Кръстопът на музите". Всички победители в направленията пяха и танцуваха на сцената на най-престижния културен център на България.

Гран при на фестивала получиха:

- Василена Шопова - направление Танци

- Юлияна мур - направление "Музика"

- Преслав Кунев - направление " Музика"

 

Шоуто завърши с торта за 10 годишнината на фестивала, фоейрверки и много усмивки...

 

Снимки: Гала концерт /Снимки - Кали Зари фото/